Thrifty Chipmunk • Nadezhda Potapova • Imagine științifică a Zilei despre "Elementele" • Biologie

Thrifty Chipmunk

Imaginea este delicioasă de zmeură chips-uri din Siberia Tamias sibiricus. În plus față de nuci de cedru și cedru de elf, care sunt adesea atribuite chips-urilor ca principalul aliment, se hrănește cu semințe de rowan, muguri de copaci, lăstari verzi, semințe de cereale și fructe de pădure. Aceste animale sunt erifagi (de la Greaca veche. eυρυσσ "mare" + phgos "iubitor de mâncare"): dieta lor include hrana pentru animale și animale – insecte, păianjeni și chiar și moluște. Chipmunk este răspândit pe o suprafață largă și, prin urmare, dieta sa este variată. Interesant este că animalul rar mănâncă boabele sau semințele găsite imediat – de obicei, mai întâi umple pungile bucale și transportă prada în gaură, unde, protejată de dușmani, este deja ușor de mâncat.

Chipmunk mănâncă afine și semințe

Chipmunk este ușor de a urca copaci, poate chiar să fie confundat cu o veveriță, dar el încă mai preferă să trăiască în burrows, dar nu în goluri. Acolo stochează stocuri de alimente care cântăresc mai mult de 6 kilograme. Aceasta este o greutate imensă pentru un animal mic, având în vedere că el a tras toate acestea în pungile de obraz. Chipmunk se spune că este capabil să dețină 18 grame de nuci de pin în spatele obrajilor.Cu toate acestea, nu toate stocurile de un chipmunk în cele din urmă sfârșesc cu el, pentru că astfel de acumulări de delicatețe – și numai cele mai bune semințe și fructe de pădure alege chipmunk! – atrageți și alte chipeșuri, veverițe, sâmburi și uneori chiar urși. Fiind în căutarea hranei, chipmunk nu se întoarce întotdeauna înapoi în burrow cu delicatețea găsită și, adesea, face cache-uri în care ascunde provizii. În plus, această strategie oferă o anumită încredere că, dacă va fi distrusă o grămadă sau o altă cache, această rezervă va rămâne astfel.

Chipmunk mănâncă afine. Fotografii de la imgur.com

Cu un număr mare de cache-uri, chipeșele trebuie să-și amintească cumva unde au plecat. Investigarea comportamentului acestor animale a arătat că el se bazează pe memoria sa spațială și pe mirosul căutării unui loc în care maculatul a ascuns mâncarea. Chipmunk bărbați sunt mai probabil să aleagă un loc de stoc pe lângă unele orientare vizuale, cum ar fi ramuri de copac, frunze, sau ceva remarcabil. Prin urmare, după mult timp, este mai ușor pentru ei să găsească o memorie cache decât pentru femei, care folosesc repere vizuale mult mai puțin.Cu toate acestea, unele animale uită unde ascundeau boabele și nucile. Iar aceste stocuri, dacă nu sunt consumate de alte animale, pot să se înmulțească – iar semințele de carne de porc sunt uneori răspândite pe distanțe destul de lungi. Acest transfer de fructe și semințe se numește sinzoochoria.

Chipmunk cu lingonberries. Fotografie de la mota.ru

Chipmunks începe să stocheze în mod activ alimente pentru iarnă în luna august, și deja în luna octombrie ei hibernare până în martie. Dar hibernarea nu este constantă și uneori animalele se trezesc să mănânce și apoi să doarmă. Este imposibil de a dormi bine, deoarece chiubuncul nu are suficientă grăsime subcutanată pentru iarnă (mai puțin decât, de exemplu, un gopher), deci trebuie să fie susținut periodic de provizii.

Fotografii de pe wallpaperscraft.com.

Nadezhda Potapova


Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: